مروری بر ماهیت و کاربرد رنگدانه سفید باریم در صنعت و هنر - مهدی رازانی; محدثه السادات ناصر اهری (مطالعات در دنیای رنگ)
مواد رنگی برحسب منشأ و انحلال‌پذیری و پوشش‌دهی خود به دو دسته رنگدانه‌ها با ساختار معدنی و ماده رنگزا با ساختار آلی تقسیم می‌شوند. سولفات باریم از اواخر سده هجدهم میلادی به‌عنوان رنگدانه سفید، چه به‌‌صورت تنها و چه در ترکیب با رنگدانه‌های دیگر به‌کاربرده شده است. این مقاله با هدف بررسی ماهیت و کاربرد این رنگدانه نگارش شده است و در طی آن ضمن ارائه مختصری از تاریخچه رنگدانه‌ها به بررسی مهم‌ترین خواص فیزیکی و شیمیایی گونه‌های رنگدانه‌ سفید پرداخته‌شده است. به علاوه سعی شده تمامی خواص ساختاری، فیزیکی، شیمیایی و چشمی رنگدانه باریم سولفات که موضوع اصلی این مقاله است به همراه طرز تهیه و روش‌های شناسایی و آسیب‌شناسی آن مورد بررسی قرار گیرد. نتایج مطالعات انجام شده حاکی از آن است که هرچند استفاده از رنگدانه مذکور به نسبت سایر رنگدانه‌های سفید، متأخرتر  بوده است لیکن تولید و سهولت استفاده، به واسطه خواص جالب توجه آن موجب وسعت کاربرد آن در هنر و صنعت گردیده است.