Охорона здоров’я населення як сфера адаптації законодавства України до актів acquis communautaire - O. S. Pronevych (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Розглянуто доктринально-правове обґрунтування та стан легального закріплення належності охорони здоров’я населення до сфер адаптації законодавства України до актів acquis communautaire. Установлено, що комплексна стратегія імплементації європейських правових та управлінських стандартів у сфері охорони здоров’я донині відсутня, а окремі адаптаційні заходи не сприяють глибокій модернізації національної системи охорони здоров’я й новелізації галузевого законодавства.