O ekologiji larvalnih komarjev (Diptera : Culicidae) v manjši mirujoči mlaki na Ljubljanskem harju - Danica Tovornik (Acta Biologica Slovenica)
Proučevali smo vrstno sestavo in relativno gostoto komarskih ličink v stoječi vodi izsušealnega jarka na Ljubljanskem barju, v obdobju od marca do novembra, v odvisnosti od bio-ekoloških dejavnikov, ki so v letu 1978 vplivali na prisotnost in razvoj najdenih komarskih vrst.