Концептуальні аспекти щодо аналізу та управління ризиками при реалізації складного проєкту зі створення мережецентричної системи управління військового призначення - Ю. Ф. Кучеренко; О. О. Возний; О. В. Александров; О. В. Беспалько; М. І. Володін (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті розкриті деякі особливості ведення сучасних війн в частині застосування в них різних міжвидових угруповань військ. Показано, що головною особливістю їх ведення є впровадження мережецентричних систем управління військового призначення з метою підвищення ефективності управління міжвидовими угрупованнями. Це потребує реалізації складних проєктів щодо їх створення та впровадження. Розкрита необхідність вирішення питання щодо аналізу та управління ризиками при реалізації проєкту зі створення мережецентричної системи управління військового призначення та наведені деякі концептуальні аспекти цього процесу. Основні положення статті можуть бути використані особами, які приймають участь у виконанні заходів з науково-технічного супроводження реалізації проєкту створення мережецентричних систем управління військового призначення.