Розробка просторової моделі геоінформаційної підтримки людей з обмеженими можливостями, що пересуваються на інвалідних колясках, у місті Харків - Творошенко І.С.; Табашник В.А. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У даній роботі на основі геоінформаційних технологій та методів вербального аналізу рішень розроблено просторову модель у вигляді інтерактивної карти доступності просторових об’єктів у місті Харкові для людей з обмеженими можливостями, що пересуваються на інвалідних колясках. Отримана карта дозволяє миттєво, враховуючи введений запит, здійснювати пошук будівель та громадських місць, обладнаних пандусами, що забезпечує безбар’єрне життя маломобільним людям. Крім того, за допомогою технологій підтримки прийняття рішень визначено територію під будівництво центру реабілітації, а також геоінформаційним інструментальним засобом спроектовано тривимірну модель даного приміщення і оточуючого довкілля.