Redo för uppdraget? - Ingela Bursjöö (Acta Didactica Norden)
Utbildning för hållbar utveckling är ett undervisningsperspektiv som förespråkas i svenska styrdokument såväl som i internationell FN-policy. Förväntningarna på en lärarutbildning är därför höga, samtidigt som tidigare forskning visar på spänningar i hur denna del av lärarutbildningen bäst genomförs. Syftet med denna explorativa undersökning är att få större kunskaper om vilka sätt nyutexaminerade lärare erfar att de är förberedda för att undervisa om hållbar utveckling.