بررسی رابطه بین منبع کنترل و قصد کارآفرینی دیجیتال با نقش تعدیل‌گری آموزش کارآفرینی بر اساس نظریه رفتار برنامه‌ریزی‌شده - بابک شایسته; سپیده مؤذن; عبدالامیر منصوری (آموزش و مدیریت کارآفرینی)
کارآفرینی دیجیتال رویکردی نوظهور از نوآوری است؛ بنابراین لازم است مطالعات بیشتری پیرامون این موضوع صورت گیرد. بدین منظور این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین منبع کنترل و قصد کارآفرینی دیجیتال با نقش تعدیل‌گری آموزش کارآفرینی بر اساس نظریه رفتار برنامه‌ریزی‌شده انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل همه دانشجویان رشته‌های مدیریت، فناوری اطلاعات و کامپیوتر دانشگاه شهید باهنر کرمان بود که از این میان تعداد 380 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی بررسی و تأیید شد. داده‌ها با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی و به کمک نرم‌افزار Smart PLS نسخه 3 تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌های پژوهش نشان داد که منبع کنترل درونی، رابطه مثبت و معناداری با نگرش‌ها و کنترل رفتاری کارآفرینی دیجیتال دارد اما با هنجارهای ذهنی رابطه معناداری ندارد. افزون بر این، آموزش کارآفرینی نقش تعدیل‌کننده مثبتی در روابط بین منبع کنترل، برنامه‌ریزی و قصد کارآفرینی دیجیتال ایفا می‌کند. در پایان پژوهش پیشنهاد شد که مربیان در آموزش‌های کارآفرینی به نگرش و رفتارهای ادراک‌شده فراگیران توجه بیشتری داشته و این آموزش‌ها مرتبط با منبع کنترل درونی و رفتارهای برنامه‌ریزی (نگرش و رفتارهای ادراک‌شده)‌ فراگیران باشد.