Una aproximació als prejudicis lingüístics de l’alumnat de batxillerat - Mireia Barba Barranquero; Alícia Martí Climent (Revista de Llengua i Dret - Journal of Language and Law)
En aquest article es presenta una investigació centrada en l’anàlisi qualitativa de la informació obtinguda mitjançant dos grups de discussió que van tenir lloc el febrer de 2023. L’objectiu de la recerca és conéixer les actituds lingüístiques (prejudicis lingüístics, ús del català en les interaccions socials, valoració de la llengua, etc.) de l’alumnat d’un grup de primer de batxillerat escolaritzat en un centre de secundària d’un poble valencianoparlant, de la comarca de l’Horta Nord. Es pretén fer una primera aproximació a la realitat sociolingüística d’aquest grup concret per esbrinar si les actituds que tenen cap al català, i les llengües en general, són positives o negatives. Els resultats obtinguts posen de manifest que, si bé s’ha avançat molt en la consideració social del català, encara queda feina per fer a fi d’erradicar els prejudicis lingüístics i promoure l’ús social de la llengua.