İnternet Galaksisi’nde Yolculuk Devam Ediyor: İnternet Galaksisi’nde Türkiye - Osman Bor; İsmail Furkan Yavuz (Yeni Medya)
İnternet Galaksisi’nde Türkiye başlıklı kitap, Türkiye'nin dijitalleşme sürecini çeşitli yönleriyle birlikte değerlendiriyor. Eserde yer alan bölümlerde, Türkiye’de İnternetin tarihinden güncel uygulamalara dijitalleşmeye ilişkin çeşitli başlıklar, yazarlar tarafından incelenmekte ve tartışılmaktadır. Yayının temel amacı, Türkiye'nin dijitalleşme yörüngesini ve farklı yönlerini incelemek ve bu konuda kapsamlı bir bakış açısı sunmaktır. Kitap, Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojilerinin tarihsel gelişimi ve önemli olayları başta olmak üzere bir dizi konuyu kapsamaktadır. İnternetin küresel düzeydeki görünümü ve yaşanan gelişmeler ele alınırken İnternet Galaksisi’nde Türkiye coğrafyasında yaşanan değişimleri; siyasetten, hukuka, ekonomiye, çalışma ilişkilerine ve iletişime geniş bir yelpazede incelenmektedir. Kitapta yer alan bölümler, okuyucuya, Türkiye'nin dijitalleşme yörüngesinin farklı yönlerini anlama ve değerlendirme şansı vermektedir. Bu açıdan da literatüre önemli katkılar sunmaktadır. Kitapta yer alan her bir bölüm; görece özerk değerlendirilme özelliğine sahip olmakla birlikte, ortaklaşa hazırlanan derleme bir çalışmanın taşıması gereken, karşılıklı destek ve tamamlayıcılık niteliklerini de de bünyesinde taşımaktadır. Kitap, bütünlüklü biçimde, Türkiye'de yaşanan dijitalleşme sürecini anlamayı amaçlamakta ve bu süreçte yaşanan zorlukların yanında fırsatları ve dönüşümleri de incelemektedir. Bu eserin, Türkiye'deki dijitalleşme olgusunun etkilerini anlamak ve bu olgunun farklı yönlerini değerlendirmek isteyen okuyucular ve araştırmacılar için önemli bir referans kaynağı olacağı söylenebilir. Bu kitap çalışmasının temelini, çeşitli kaynaklardan toplanan veriler ve yapılan araştırmalar ışığında, Türkiye'de dijitalleşme sürecinin e kapsamlı bir şekilde incelenmesi oluşturmaktadır. Literatür açısından büyük bir önem arz eden bu çalışmada, Türkiye’nin ağ haritasını, bu derece detaylı ve çok boyutlu ele alarak okuyucu ile buluşturması noktasında emeği geçen ve de bu değerli çalışmayı Türkiye Akademisine kazandıran başta kitabın editörleri; Tuğba Asrak Hasdemir ve Tülay Atay olmak üzere, her bölümü birbirinden kıymetli olan kitabın yazarları, İlknur Patan Şahin, Mahmut Fevzi Cengiz, Ayşenur Dal, Uğur Evcim, Zeynep Gültekin Akçay, Eylem Temizer,Seçil Toros, Mehtap Uyar, Mehmet Yumrutaş ve Çağdaş Ceyhan’a kitabın okuyucuları adına teşekkürlerimizi sunarız.