TÜRKİYE'DEKİ SİYASİ PARTİLER VE EĞİTİM POLİTİKALARI - Şakir Berber (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler içinde bulundukları toplumu yönetmek hedefiyle bazı projelerini seçmen kitlelerinin önüne sunmak kaydıyla toplumsal kabul görmek isterler. Bu sundukları programlar ülkenin bütün problemlerini kapsayacak şekildedir. Sanayiden tanma, sosyal problemlerden ekonomik problemlere, eğitimden sağlığa insan gücünden istihdama, ve daha aynntılı birçok konu maddesi siyasi partilerin çözüm getirmek istedikleri ana şemayı oluşturur..