Комунікативна теологія Хорхе Маріо Бергольйо (Папи Римського Франциска) - E. V. Marakhovska (Культура України)
Розглянуто теологічні погляди нинішнього Папи Римського Франциска в контексті подальшого втілення ідей Другого Ватиканського Собору в життя і богословську діяльність римо-католицької церкви. Виявлено головні особливості теології Франциска — богословське обґрунтування необхідності діалогу між церквою і сучасним суспільством, усестороннього розширення такого діалогу. Проаналізовано погляди Бергольйо щодо таких контраверсійних проблем нашого часу, як проблеми біоетики, бідності, корупції тощо. Виявлено, що Папа в просторі богословської проблематики підсилює значущість суспільної тематики.