Джерельна основа релігійної історії Поділля (кінець XVIII – початок XX ст.) - Юрій Блажевич (Педагогічний дискурс)
В статті розкрито суть та висвітлено досвід використання значного архівного та документального матеріалу вітчизняних та зарубіжних державних архівів щодо релігійної історії Подільського краю в кінці XVIII – на початку XX ст., у так званий імперський період, коли Правобережна Україна і Поділля були інкорпоровані до складу Російської держави. Значна увага в статті надається аналізу фондів 127, 5422, 533 Центрального державного історичного архіву України в м. Києві, фондів 34, 64, 87, 111, 227, 228, 237, 315, Ф-685 Хмельницького обласного державного архіву та фондів Р-200, Д-375, Д-513, 506, 546, Д-606, Д-789, Д-799 Вінницького обласного державного архіву, фондів 796, 1263, 1281, 1488 Російського державного історичного архіву у м. Санкт-Петербурзі, фондів 136, 295, 1781, 3245 Національного історичного архіву Білорусі у м. Мінську.