Проблема поширеності шкідливої звички паління серед дівчат юнацького віку - I.S. Lisetska; T.Y. Divnych (Український журнал Здоров'я жінки)
На сьогодні паління залишається актуальною соціальною та медичною проблемою, доведеною причиною багатьох важких захворювань (онкологічних, серцево-судинних, респіраторних, стоматологічних та ін.), може мати серйозні наслідки для репродуктивної системи та фертильності, втрати працездатності та передчасної смерті, які людство здатне запобігти. Питання поширеності шкідливої звички паління, особливо серед дівчат юнацького віку, залишається актуальним.