Дослідження впливу низькоінтенсивного лазерного випромінювання на реологічні властивості крові - Вікторія Думенко (Математика, інформатика, фізика: наука та освіта)
Обґрунтовано фізичні механізми впливу лазерного випромінювання на реологічні властивості крові і процеси в реології крові та гемодинаміці та представлено результати досліджень зміни реологічних властивостей еритроцитів при захворюванні мієлома, а саме визначення зміни довжини еритроцитарних ланцюжків та зміни відсоткового значення числа патологічних форм еритроцитів під впливом лазерного випромінювання методом оптичної цифрової мікроскопії із застосуванням програмного забезпечення. Було виявлено терапевтичний вплив лазерного випромінювання на реологічні властивості крові при мієломі, залежно від часу та потужності лазерного джерела.