Доц. др Горан Марковић „БОСАНСКОХЕРЦЕГОВАЧКИ ФЕДЕРАЛИЗАМ“, ЈП „СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК“, БЕОГРАД И UNIVERSITY PRESS, САРАЈЕВО, 2012, СТРАНА 470. - Миле Дмичић (Српска правна мисао)
У издању ЈП „Службени гласник“ Београд и University Press, Сарајево, објављена је изузетно значајна књига „Босанскохерцего- вачки федерализам“, аутора доц. др Горана Марковића. Ова монографија представља прерађену верзију докторске дисертације „Федерализам у уставном систему Босне и Херцего- вине“, која је одбрањена 22. јуна 2009. године на Правном факул- тету Универзитета у Београду, пред комисијом у саставу: проф. др Јовица Тркуља, ментор, проф. др Оливера Вучић и проф. др Миле Дмичић. Садржина и форма књиге су оригинално замишљени и ефи- касно остварени, елаборирајући цјелокупну материју на укупно 470 страница, са 817 фуснота. Књига доц. др Горана Марковића „Босанскохерцеговачки фе- дерализам“ је једна од првих, ако не и једина, која се у посљедњих неколико деценија свеобухватно, научно и систематски бави овим питањем, настојећи одговорити на бројна суштинска питања. Књига је написана концизним, јасним стилом, читљивим језиком, са правилним одабиром правне терминологије и у прихватљивом обиму. Она је, у одређеној мјери, и методолошки и логички наставак ранијих ауторових књига, научних и стручних публикација и других радова.