Автоматизована система керування обертами гвинта змінного кроку - Єремієв М.Б.; Цуканов С.І.; Крицький Д.М. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянуто різні варіанти реалізації пропорційно-інтегровано-диференційних контролерів, наведено результати експерименту, проведеного на макеті, для П-регулятора, ПД-регулятора, ПІД- регулятора та системи без регулятора, що використовуються для автоматизації керування безпілотним літальним апаратом; доведено, що використання ПІД-регулятора, який обробляє дані з датчика перешкод, здатне до підтримки постійної кількості обертів двигуна при зміні кута гвинта, також експерименталь- ним чином знайдено коефіцієнти до кожної складової регулятора.