Періодичні фахові видання як джерельна основа історико-педагогічних досліджень з проблеми розвитку післядипломної педагогічної освіти в Україні - Віталія Примакова (Педагогічний дискурс)
Стаття присвячена розгляду впливу вивчення вітчизняних періодичних фахових видань на обʼєктивність і достовірність історико-педагогічних досліджень, зокрема з проблеми розвитку післядипломної освіти вчителів початкових класів в Україні (період з другої половини ХХ століття до теперішнього часу). Проаналізовано сучасний стан досліджуваної проблеми, зміст і характер публікацій педагогічної періодики в окреслений період; визначено їх роль у професійному розвитку вчителів початкових класів; уточнено принципи і критерії такого аналізу; схарактеризовано групи джерел, наявних у вітчизняній фаховій періодичній пресі радянського та пострадянського періодів розвитку освіти в українському суспільстві.