ВИТОКИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЖИТЛОВИХ ВІДНОСИН У СТАРОДАВНЬОМУ РИМІ - O. Ye. Avramova (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Охарактеризовано правове регулювання житлових відносин у Стародавньому Римі. Доведено існування самостійних житлових правовідносин, які мали змішаний приватно-публічний характер. Правова природа проживання в житлі залежала від підстав виникнення проживання (зобов’язання або речове право), воно охоплювало низку правомочностей: користування житлом з метою задоволення житлової потреби; утримання житла; передання житла для проживання іншим особам; отримання прибутку.