روایت دو زن از کوچ دو روشنفکر: غروب جلال و وداع با سارتر - ابراهیم سلیمی کوچی; فاطمه سکوت جهرمی (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
نوشتار حاضر با تکیه بر بایسته‌های نظری ادبیات تطبیقی، به‌ بررسیغروب جلال اثر سیمین دانشور و وداع با سارتر اثر سیمون دوبوار می‌پردازد.این دو نویسندة زن، در غروب جلال و وداع با سارتر، به ‌بازنماییواپسین روزهای زندگی جلال آل‌احمد و ژان پل سارتر پرداخته‌‌اند. ما با مقایسة مضامینهمپیوند و متناظر این دو اثر، به ‌کندوکاو تلقی دوبوار از سارتر و همچنین تصویرارایه شده توسط سیمین دانشور از شخصیت و آثار آل‌احمد پرداخته‌ایم. مطالعة تطبیقیتصورات و دریافت‌های دوبوار و دانشور از آراء و آثار این دو مرد، همسویی و همنواییآنان در جهت‌گیری‌ها و قضاوت‌هایشان نسبت به‌ این دو مرد را بیش از پیش آشکار می‌کند.از میان این وجوه مشترک، می‌توان به‌ تصویر متناظر و تاحدودی همسان که دوبوار ودانشور از سارتر و آل‌احمد به‌ عنوان دو نویسنده و روشنفکر نواندیش، اجتماعی،استعمارستیز، صادق و مردمی ارایه می‌دهند، اشاره کرد.