Комплексний аналіз кореляції генотипу-фенотипу при діагностиці синдрому недиференційованої рецидивної гарячки в дітей - O.R. Boyarchuk (Сучасна педіатрія: Україна)
Синдром недиференційованої рецидивної гарячки (syndrome of undiferentiated recurrent fever - SURF) - це гетерогенна група автозапальних захворювань, які характеризуються епізодами системного запалення, не мають підтвердженого молекулярного діагнозу та не відповідають критеріям синдрому періодичної лихоманки, афтозного стоматиту, фарингіту та аденопатії (PFAPA). Загалом генетичний діагноз не вдається встановити у 30-60% дітей із синдромом рецидивної гарячки.