Forskningssenteret BOVEL, det nye knutepunktet for bolig- og velferdsforskere i Norge. En presentasjon av arbeidsprogrammet for 2021–2024 - Jardar Sørvoll; Kim Christian Astrup; Trond Bliksvær; Ingar Brattbakk; Inger Lise Skog Hansen; Simen Markussen; Hans Christian Sandlie; Alexander Schjøll; Asgeir Solstad; Lena Magnusson Turner; Janis Umblijs; Katrine Mauseth Woll; et al. (Tidsskrift for boligforskning)
Det nye forskningssenteret BOVEL skal være et knutepunkt for alle bolig- og velferdsforskere i Norge. BOVEL består av et lag av samfunnsvitenskapelige forskere fra syv ulike forsknings- og utdanningsinstitusjoner, og har som hovedmålsetting å styrke den vitenskapelige kvaliteten på forskningen om lavinntektsgrupper på det norske boligmarkedet. Blant BOVELs viktigste forskningstema er boforhold og boligkarrierer på leiemarkedet, den kommunale boligsektoren, effekter av boligsosial politikk og sammenhengen mellom bolig og andre velferdsutfall (arbeid, utdanning, sosial integrasjon mv.) på individnivå. BOVEL skal rette et grundig empirisk og teoretisk informert blikk på boligmarkedet og resultatene av norsk boligpolitikk, og med dette utgangspunktet bidra til den offentlige debatten og styrke kunnskapsgrunnlaget for politikkutvikling. I denne artikkelen presenterer vi det nye forskningssenterets arbeidsprogram for perioden 2021 til 2024.