IFLA Başkanlık Toplantıları ve 2014 İstanbul Çalışma Ziyareti - Didar Bayır (Türk Kütüphaneciliği)
IFLA Başkanları 2007 yılından beri kendi temalarına uygun olarak Başkanlık Toplantıları yapmaktadırlar. Bu toplantıların yedincisi Helsinki’de yapılmış ve sekizinci toplantı için İstanbul seçilmiştir. Bu nedenle, ANKOS ve TKD işbirliği ile yapılan bir organizasyon çerçevesinde IFLA Başkanı İstanbul’u ziyaret etmiştir. 2013’de Singapur’da tanıtılan IFLA Eğilim Raporu Helsinki toplantısının ana teması olmuştur. Bu raporun en kısa zamanda Türkçeye çevrilerek bir çalıştayla Türk kütüphanecilerine tanıtılması planlanmaktadır.