СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПРОБЛЕМИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ - Наталія Корженівська; Лариса Чорнобай (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто соціально-економічні проблеми, які впливають на сталий розвиток сільських територій. Визначено основні чинники, що перешкоджають досягненню стійкого розвитку, такі як недостатній рівень інфраструктурного забезпечення, низька доступність якісних послуг у сфері освіти, охорони здоров’я та транспорту, міграція працездатного населення. Розглянуто потенціал сільських територій для залучення інвестицій, створення нових робочих місць і збереження культурної спадщини. Обґрунтовано необхідність впровадження інноваційних підходів до управління, міжсекторального партнерства та розвитку місцевих громад для підвищення рівня добробуту сільського населення. Запропоновано підходи для державної політики, спрямованої на подолання існуючих проблем та забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку регіонів.