«Erresistentzia posible da!» Rote Zora emakumeen talde armatua eta bere autopertzepzioa - Rote Zora (Hastapenak)
Rote Zora (Zora Gorria) 70eko hamarkadan Alemania Federalean sortutako emakumeen talde armatua izan zen. Zelula Iraultzaileetatik (Revolutionäre Zellen) munduratua (hasiera batean, die Frauen der Revolutionären Zellen izena eraman zuten. Hots, Zelula Iraultzaileen Emakumeak), bere ibilbidea, azken organizazio honen antzera, kultura politiko autonomoan oinarritzen zen. Erakunde armatu berriak, emakume langileen emantzipazioa helburu, marxismoan eta borroka antiinperialistan errotu zuen bere ibilbide armatua. 1975eko martxoaren 4an, Rote Zoraren kideek bere lehenengo ekintza armatua antolatu zuten Auzitegi Gorenaren aurka. Bi urte geroago, Koloniako medikuen Ganbera Federalaren kontrako erasoa planifikatu zuen taldeak. 80ko hamarkadan, eta emakume langile asiarren alde borrokatuz, Alemaniako ehungintza korporazio handia (Adler Enpresa) erasotu zuten Rote Zoraren militanteek. Zure aurrean duzun testua, "Rote Zora: Hiri-gerrilla feminista piztiaren bihotzean (1974-1995)" (Katakrak, 2023) liburutik dago hartuta. Hemen euskaraz erreproduzitzen den elkarrizketa originala, 1984an argitaratu zen lehenbiziko aldiz alemanez Emma aldizkariaren ekaineko alean "Widerstand ist möglich" izenburupean. Aitortu 4.0 Nazioartekoa (CC BY 4.0)| ISBN: 978-84-16946-85-3