کنترل رشد خزه بر بدنه کشتی ها با استفاده از پوشش های جدید ضد خزه - حمید مثمری; حمیده مثمری; علی بهرامی (مطالعات در دنیای رنگ)
خزه بستن یکی از مشکلاتی است که همواره در طول تاریخ، بشر با آن روبرو بوده است. در اثر چسبیدن و رشد ارگانیسم ها بر سطح فلز پدیده خزه بستن رخ می دهد. راه حل های مختلفی برای غلبه بر این مشکل ارائه شده اما هیچ یک قابلیت اجرا در سطح جهانی را نداشته اند. پوشش های قدیمی همچون پوشش های پایه مسی به علت سمیت موجب از بین رفتن و مرگ برخی گونه های گیاهی و یا جانوری اطراف پوشش می شود که به خاطر ممنوعیت های زیست محیطی استفاده از آنها منع شده است. همین امر محققان را بر آن می دارد تا به دنبال پوشش هایی با عملکرد و طول عمر بالا و همچنین با کمترین آسیب ممکن به طبیعت باشند. یکی از این نوع پوشش های دوستدار طبیعت، پوشش ضد خزه با پایه آنزیمی است که اساس آن تجزیه نشاسته در پوشش و در نهایت تولید H_2 O_2 است که خاصیت زیست کشی طبیعی دارد. مهمترین مزیت این پوشش ها این است که در اثر واکنش آنزیمی ماده ای همچون پروکسید هیدروژن تولید می شود که علاوه بر خاصیت زیست کشی، به سادگی با قرار گرفتن در آب، به آب و اکسیژن تبدیل می شود. در این مقاله به پوشش های ضد خزه پایه آنزیمی می پردازیم و مروری بر مزایا و معایب هر کدام خواهیم داشت.