БЕРИСЛАВ ПАВИШИЋ И ТАДИЈА БУБАЛОВИЋ: МЕЂУНАРОДНО КРИВИЧНО ПРАВО - Миодраг Симовић (Српска правна мисао)
У фебруару 2013. године у издању Правног факултета Универзитета из Ријеке појавила се књига ,,Међународно кривично право“, чији су аутори др Берислав Павишић (редовни професор Кривичног процесног права, Упоредног и међународног кривичног права и Криминалистике на Правном факултету у Ријеци, гостујући професор на Правном факултету Универзитета у Мацерати/Италија, Полицијској академији у Загребу, предавач на постдипломским студијама на Средњоевропском Универзитету у Будимпешти, Факултету криминалистичких наука у Сарајеву и Правном факултету у Мостару) и др Тадија Бубаловић (ванредни професор Кривичног процесног права и Упоредног и међународног кривичног права на Правном факултету у Ријеци и на правним факултетима у Тузли). Књига је заправо, истраживачки налаз свеобухватног вишегодишњег рада ових аутора.