Розвиток ідей адаптивності в сучасному міському просторі - V. P. Myronenko; U. Demydyuk (теорія та практика дизайну)
У статті розглянуто приклади і переваги впровадження ідей адаптивності у сучасне міське середовище, це сприяє гуманізації та реабілітації міського середовища, гармонізації зв'язку «людина - міське середовище» і формуванню гнучкого простору міста.