Endemic and Ornamental Wild Plants in Göreme National Park - Merve ÖRNEK; Selçuk ÖZMEN; Mecit VURAL (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Göreme Milli Parkı İç Anadolu Bölgesi’nde Nevşehir’in yaklaşık 12 km kuzeyinde bulunmaktadır. Milli park tür ve tür altı seviyelerinde bulunan toplam 675 taksonu barındırmaktadır. Toplam 80 takson (%11.8) Türkiye için endemiktir. Parktaki bitkiler farklı renklerde gösterişli yapraklara sahiptir. Ayrıca, meyve ve yaprak şekilleri peysaj alanlarında farklı tasarım amaçları için etkili olarak kullanılabilir. Bu çalışmada milli parkta bulunan endemik bitkiler, peysaj düzeni için önerilen bitkiler resimleri, genel bilgi ve estetik kullanımları ile birlikte verilmiştir