BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDININ MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI ÜZERİNDE ALGI DÜZEYİNİN ARAŞTIRILMASI - Mahmut Sami Öztürk; Oğuzhan Çarıkçı (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı Büyük ve Orta Boy İşletmeleriçin Finansal Raporlama Standardının (BOBİ FRS) muhasebe meslek mensuplarıüzerindeki algı düzeyinin tespit edilmesidir. Bu amaç doğrultusunda çalışmada,Batı Akdeniz Bölgesinde çalışan muhasebe meslek mensuplarına yönelikgerçekleştirilen anket çalışması neticesinde BOBİ FRS’nin algı düzeyisaptanmaya çalışılmaktadır. BOBİ FRS’nin muhasebe meslek mensupları tarafındanuygulanacağı düşünüldüğünde, katılımcıların BOBİ FRS hakkındaki algıları vebakış açıları son derece önem taşımaktadır. Literatürde muhasebe meslekmensuplarının BOBİ FRS hakkındaki düşüncelerinin tespitine yönelik yapılmışherhangi bir çalışmanın bulunmaması nedeniyle bu çalışmanın sonuçlarının alanakatkı sağlayacağı düşünülmektedir.