Konut Satın Alma Kararı Verilmesinde Gri İlişkisel Analiz Tekniği Uygulaması - Latif Onur UĞUR; Umut Naci BAYKAN (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada, konut satın alınması kararının verilmesinde çok kriterli karar verme yaklaşımlarından Gri İlişkisel Analiz kullanılmıştır. Bu yöntem, veri miktarının yetersiz olduğu hallerde özellikle tercih edilmektedir. Bu yöntemle seçenekler arasında kriterlerin eşit ağırlıkta olması ve farklı değerler taşıması hallerine göre iki ayrı hesaplama ve sıralama yapılmıştır. Çalışmada altı farklı kriter esas alınmış ve dokuz farklı alternatif arasından seçimler yapılmıştır. Yöntemin benzer problemlerin çözümünde yalnız başına yada başka yöntemlerle birlikte kullanılabilmesi mümkün bulunmaktadır.