نقش حمایت اجتماعی بر کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان پستان: مرور نظام‌مند - وحید نهتانی; نوشین پیمان (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله مروریمقدمه: مطالعات صورت گرفته حکایت از نقش مهم حمایت اجتماعی در کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان دارد، لذا با هدف رسیدن به درک جامعی از نقش حمایت اجتماعی در کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان، مطالعه‌ی نظام‌مندی در این زمینه انجام شد.روش‌ها: جستجوی سیستماتیک مقالات اصیل پژوهشی مشاهده‌ای که به زبان فارسی و انگلیسی نوشته شده و از 8 ژانویه 2001 تا 18 مه 2023 با استفاده از پایگاه‌های Scopus، PubMed، Web of Science، BIO ONE، SSRN و Google Scholar انجام شد. کلمات کلیدی مرتبط "Breast Cancer" AND "Social Support" AND "Quality Of Life" بود. پس از حذف مطالعات تکراری و غیرمرتبط، 19 مطالعه وارد شد. از مقیاس نیوکاسل- اتاوا برای ارزیابی کیفیت مطالعات وارد شده استفاده شد و نتایج به صورت روایتی توصیف شدند.یافته‌ها: مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف به طور مداوم نقش مهم حمایت اجتماعی، به ویژه تعامل اجتماعی مثبت، را در کاهش تأثیر منفی افکار مرتبط با سرطان بر کیفیت زندگی نشان می می‌دهد. علاوه بر این، حمایت اجتماعی درک شده با کیفیت روانی زندگی همبستگی مثبت داشت. همچنین یافته‌ها، نقش میانجی حمایت اجتماعی را در رابطه بین عوامل مختلف مانند تاب‌آوری، سبک مقابله، انگ و ترس از پیشرفت و تأثیر آن‌ها بر کیفیت زندگی برجسته کردند.نتیجه‌گیری: این مرور سیستماتیک بینش جامعی را در مورد رابطه‌ی چند وجهی بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی در میان بیماران مبتلا به سرطان سینه ارائه کرد و بر اهمیت حمایت اجتماعی در کاهش تأثیر روانی سرطان و افزایش رفاه کلی تأکید نمود.