Mester og medmenneske: Om Aase Nordmo Løvberg som sangpedagog - Tuva Weideborg Hongve (Studia Musicologica Norvegica)
Operasanger Aase Nordmo Løvberg (1923–2013) var en av Norges største operasangere gjennom tidene. Hun var også Norges første professor i sang. I artikkelen beskrives innhold og arbeidsmåter i hennes undervisning basert på en intervjuundersøkelse med tidligere sangstudenter og to kolleger. Aase Nordmo Løvberg stod i en mesterlæretradisjon der hun baserte undervisningen på sin erfaringsbaserte kunnskap som utøver og sin egen utforskning av sanginstrumentet. I artikkelen undersøkes det hvordan hun brukte seg selv som modell, og hvordan det gav læring for studentene. Beskrivelser av Aase Nordmo Løvbergs undervisning i én-til-én-undervisning og en mesterklasse gir eksempler på hennes kunstneriske prestasjoner i undervisning og på hvordan hun ved hjelp av demonstrasjon, gester og mimikk geleidet studentene inn i nye spor i sangteknikk og tolkning.