МЕТОДИ ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТУ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ЖІНОК-ВИКЛАДАЧОК ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Ірина Колодій (Економіка та суспільство)
У статті досліджуються методи тайм-менеджменту як важливий засіб підвищення професійної ефективності жінок-викладачок закладів вищої освіти. У сучасних умовах викладацька діяльність потребує поєднання педагогічної, наукової, методичної та адміністративної роботи, що створює значне навантаження. На основі проведеного опитування серед жінок-викладачок закладів вищої освіти визначено основні труднощі у використанні тайм-менеджменту. Виявлено, що найбільші виклики пов’язані з розподілом часу між підготовкою до занять, науковими дослідженнями та адміністративною діяльністю. За результатами аналізу сформульовано рекомендації щодо вдосконалення підходів до управління часом, які можуть сприяти зниженню рівня прокрастинації, підвищенню продуктивності та покращенню балансу між професійною та особистою сферами життя викладачок. Результати дослідження можуть бути корисними для викладачів, науковців, управлінців у сфері освіти, а також для всіх, хто прагне підвищити ефективність використання часу в умовах значного професійного навантаження.