DİFFÉRANCE’IN SERÜVENİ - Adem Yıldırım (Felsefe Dünyası)
Bu çalışmanın temel amacı différance’ın kavram olmadığını, mevcudiyetmetafiziğine karşı indirgenemezliğini vurgulamaktır. Bu yüzden ne olduğununanlaşılması için ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Bu anlamda différance’ın kararverilemez olduğu ortaya konulurken birtakım terimlerle bu durum pekiştirilecektir.Ayrıca différance bunu, onların rollerine bürünerek gerçekleştirir. Bunun içinyapısöküm başta olmak üzere yazı/söz ikiliği, yapısalcılığa yönelik eleştiriler,oyun olarak différance, ilave, iz, arkhe-yazı, iterability (yenilenebilirlik) ve dissemination(saçılma)’ın işlevi açığa çıkarılacaktır.