PHILOSOPHICAL THOUGHT AND MATEMATIZATION OF SCIENTIFIC KNOWLEDGE: ANTIGUITY PERIOD ФИЛОСОФСКАЯ МЫСЛЬ И МАТЕМАТИЗАЦИЯ НАУЧНОГО ЗНАНИЯ: АНТИЧНЫЙ ПЕРИОД ФІЛОСОФСЬКА ДУМКА І МАТЕМАТИЗАЦІЯ НАУКОВОГО ЗНАННЯ: АНТИЧНИЙ ПЕРІОД - L. K. Deshko; I. U. Ponomarenko; N. A. Deshko (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen')
The main milestones of the process of mathematization of scientific knowledge in the history of philosophical thought are considered in the article, role and place of mathematics in solving basic problems of philosophy are examined. В статье рассматриваются основные вехи процесса математизации научного познания в истории философской мысли, анализируются роль и место математики в разрешении основных проблем философии. У статті розглядаються основні віхи процесу математизації наукового пізнання в історії філософської думки, аналізується роль і місце математики в розв'язанні основних проблем філософії.