En skatt i rampelyset<subtitle>Nederlandske og flamske tegninger i Nasjonalmuseet</subtitle> - Stephan Kuhn (Kunst og Kultur)
Nasjonalmuseet har en samling på rundt 260 tegninger utført av nederlandske og flamske kunstnere på 1500- og 1600-tallet. Både nasjonalt og internasjonalt er flere av disse tegningene lite kjent. I anledning utstillingen Livet i tegning. Verk fra Bruegels og Rubens’ tid ved Nasjonalmuseet, som åpnet i juni 2023, blir samlingen fotografert, kvalitetssikret og tilgjengelig på nett. Tegningene forteller om populære temaer i sin samtid, deres ulike funksjoner og ikke minst om samlingshistorikken knyttet til eldre, utenlandske mestertegninger i Norge på 1800-tallet.