İNTERNET VE SOSYAL MEDYA KULLANIMI ÜZERİNE BİR UYGULAMA - Başak Solmaz; Gökhan Tekin; Muhammed Demir; Züleyha Herzem (Selçuk İletişim)
İnsanlık tarihi boyunca hep var olan iletişim artık yeni bir boyut kazanmıştır. Hızla değişen teknoloji,giderek artan istek ve ihtiyaçlar birtakım iletişim araçlarının gelişmesini sağlamıştır. Bu iletişim araçları artık günümüzde iyice popüler olan internet ve internet üzerinden sosyal paylaşım ağlarıdır. İnsanlar internet ve sosyal ağlar sayesinde yeni iletişim fırsatları keşfetmişler ve kullanmaya başlamışlardır. Geleneksel kitle iletişim araçlarından farklı olarak sosyal medya kullanımıhızla genişleyen bir etki alanı yaratmaktadır. Sosyal ağlar insanlara, düşüncelerini ve eserlerinipaylaşacakları imkanlar yaratmakta, paylaşım ve tartışmanın esas olduğu bir medya sunmaktadır.Sosyal medya olarak kullandığımız bu ortamlar, kullanıcı tabanlı olmasının yanında kitlelerive insanları bir araya getirmesi ve aralarındaki etkileşimi arttırması bakımından da önem taşımaktadır.Kurum ve kuruluşlar da artık ulaşmak istedikleri hedef kitlelere sosyal medya aracılığıylaulaşmakta ve mesajlarını bu yolla iletebilmektedir. Kurum dışına olduğu kadar kuruluşlar,kurum içinde de iletişimin hızlı ve katılıma açık olarak sağlanmasında sosyal medyayı kullanmaktadır.Her geçen gün artan kullanıcı sayısıyla sosyal medya artık hayatımızın bir parçası hattaodak noktası haline gelmiştir. Bu çalışma ile, sosyal paylaşım ağları ve sosyal ağlarının kullanımnedenleri araştırılmış ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri örnekleminde anketuygulayarak gençlerin sosyal medya kullanım alışkanlıkları analiz edilmiştir.