Prispevek k poznavanju flore Čateža pri Trebnjem (vzhodna osrednja Slovenija) - Tinka Bačič (Natura Sloveniae)
V prispevku so predstavljeni rezultati dela floristične skupine na mladinskem raziskovalnem taboru Čatež '97. Skupina je popisovala floro v dveh kvadrantih MTB - 0055/2 in 0055/4. Obravnavane so naslednje zanimivejše vrste: Geranium pyrenaicum, Nigella damascena, Coriandrum sativum, Lepidium virginicum, Spergularia salina, Euphorbia nutans in Euphorbia marginata.