Veliki slovar poljskega jezika Poljske akademije znanosti - Piotr Żmigrodzki (Slovenščina 2.0: Empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave)
Prispevek opisuje izdelavo najnovejšega splošnega slovarja poljskega jezika: Veliki slovar poljskega jezika Poljske akademije znanosti (Wielki słownik języka polskiego PAN). Vodilni partner projekta je Inštitut za poljski jezik, pri projektu pa sodelujejo tudi jezikoslovci in leksikografi s številnih poljskih akademskih ustanov. Prispevek na kratko predstavlja zgodovino projekta in glavne značilnosti slovarja. Opisana je tudi organizacija dela in naloge, ki jih opravljajo posamezni člani ekipe. Prispevek dalje prikazuje spletno zasnovo slovarja in dele spletnega vmesnika, npr. različne načine iskanj. V zaključku so navedeni načrti za prihodnost, ki vključujejo tako dodajanje novih iztočnic oziroma novih informacij obstoječim iztočnicam kot tudi izboljšavo leksikografskih postopkov z uporabo sodobnih jezikovnotehnoloških orodij.