Florozisli Dişlerin Mikroabrazyon Ve Rezin İnfiltrasyon Yöntemi İle Tedavisi: Olgu Sunumu - Hayriye Esra Ülker; Ezgihan Özen (Selcuk Dental Journal)
Bu olgu sunumunun amacı; minimal invaziv bir yaklaşımla hastanın dental florozis nedeniyle oluşan estetik sorunların rezin inlfitrasyon sistemi ile tedavisini anlatmaktır. Kliniğimize başvuran 31 yaşındaki bayan hastamıza öncelikle mikroabrazyon tedavisi yapılıp mine seviyesindeki çukurcuklar giderildikten sonra üretici talimatlarına uygun bir şekilde rezin infiltrasyon tedavisi uygulanmıştır. Rezin infiltrasyon tedavisinden hemen sonra ve 6 aylık takibinde de hastayı memnun edici bir sonuç elde edildi. Bu tedavinin etkinliğini gözlemlemek, rezin infiltrasyonunun olumlu etkilerinin altı aydan daha uzun süre devam edip etmediğini belirlemek ve diğer florozis formlarının bu şekilde tedavi edilip edilemeyeceğini araştırmak için klinik olarak kontrollü çalışmaların yapılması gerekmektedir.