Підходи до визначення кількісних показників штатної чисельності служб (підрозділів) персоналу Збройних Сил України - М.П. Думенко; В.В. Садикова (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Статтю присвячено проблемі визначення потреби чисельності служб (підрозділів) персоналу у співвідношенні до штатної чисельності особового складу підрозділів, військових частин, органів військового управління Збройних Сил України (далі – ЗС України) в умовах особливого періоду та мирного часу. Підхід до обґрунтування чисельності служб (підрозділів) персоналу проведено з урахуванням інформації щодо функціонування служб персоналу збройних сил розвинених країн світу, країн-членів НАТО тощо; досліджень науковців у зазначеній галузі; врахування співвідношення відповідальних за кадрову роботу до орієнтовного загальноприйнятого показника кількості людського ресурсу. Обґрунтуванням чисельності служб (підрозділів) персоналу було надано можливість окреслити їх спроможність до виконання завдань за призначенням.