پوششهای خود ترمیم شونده جهت بازیابی آسیبهای مکانیکی-مبانی، طراحی و کاربرد - پونه کاردر; حسین یاری (مطالعات در دنیای رنگ)
در این مقاله آخرین دستاوردها در زمینه پوششهای خود ترمیم شونده، که دسته مهمی از خانواده پوششهای هوشمند هستند، مرور شده است. در ابتدای این مقاله، تعاریف و اصطلاحات مربوط به مبحث پوششهای خود ترمیم شونده ارائه می شوند. در ادامه راهبردها و سازوکارهای متنوعی که برای ساخت این پوششها در سالیان اخیر به کار گرفته شده است، معرفی می گردند. روشهای با منشا بیرونی و ذاتی به عنوان راهبردهای اصلی و سازوکارهای مختلف مبتنی بر استفاده از افزودنیها نظیر میکروکپسولها، الیاف توخالی، پیوندهای کووالانس و غیر کووالانس بازگشت پذیر از مهمترین مواردی است که در اینجا توضیح داده و مقایسه شده اند. مقایسه روشها نشان داد که بکارگیری راهبردهای بر اساس روشهای ذاتی در مقایسه با روشهای با منشا بیرونی ساده تر و موثرتر هستند. در پایان نیز کاربردهای این پوششهای نوین و مواردی که تاکنون تجاری سازی شده اند، به اختصار بیان می شوند.