Автоматизовані стенди для випробування електромеханічних приводів робототехнічних систем - Володимир Дудніков (Challenges and Issues of Modern Science)
У робототехнічних системах широко використовуються електромеханічні приводи поступального та обертального рухів. У приводах поступального переміщення найчастіше використовуються гвинтові передачі як з тертям ковзання, так і з тертям кочення [1, 2]. Усі приводи при їх відпрацюванні, перед тим як бути встановленими до складу робототехнічної системи, піддаються випробуванням на працездатність, зокрема, на довговічність за критерієм зношування, на спеціально розроблених стендах [3].