ДОСВІД ВПРОВАДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ КЛІНІЧНОЇ ДИСЦИПЛІНИ У ВИЩОМУ МЕДИЧНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Ю.П. Пашкова; Г.О. Палагнюк; М.О. Матохнюк (Проблеми екології та медицини)
Представлена стаття дає можливість розглянути результати впровадження технологій дистанційного навчання у навчальний процес студентів Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова опановуючи навчальну дисципліну «Внутрішня медицина». На сьогоднішній день стрімко зростає кількість інформації, яка так необхідна для отримання, розуміння і засвоєння знань. Враховуючи сучасний темп розвитку освіти, на сьогодні досить актуальним є пошук інноваційних форм якісної організації навчального процесу. Саме це і призвело до впровадження інформаційних технологій в освіту і формування окремого виду навчання – дистанційного. Нині в Україні на всіх рівнях освіти широкого розвитку набуває дистанційна форма навчання, що надає можливість індивідуалізувати процес набуття знань, умінь, навичок і способів пізнавальної діяльності людини, який відбувається, в основному, за опосередкованої взаємодії віддалених один від одного учасників навчального процесу у спеціалізованому середовищі, що функціонує на базі сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.