Бістабільні стани на зарядженій міжфазній межі - O. I. Gichan (Хімія, фізика та технологія поверхні)
На основі теорії імпедансної спектроскопії досліджено бістабільність у модельній електрохімічній системі з потенціалозалежною адсорбцією/десорбцією електроактивних частинок і попередньою хімічною реакцією у дифузійному шарі Нернста на сферичному, циліндричному та плоскому електродах. Показано, що область нестійкості сідло-вузол, яка викликає появу в нерівноважній системі режиму бістабільності, залежить від форми електрода. Пониження його симетрії є причиною зменшення цієї області, а саме: область бістабільності є найбільшою для сферичного електрода і найменшою – для плоского.