ЦИФРОВІЗАЦІЯ В ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД: ПЕРЕВАГИ ТА ПЕРЕШКОДИ - Олег Тетерін; Богдан Гунька; Катерина Процак (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню процесу цифровізації житлово-комунального господарства (ЖКГ) у територіальних громадах, визначенню його переваг, проблем та перспектив, а також окресленню шляхів подолання основних перешкод на цьому шляху. У статті розроблено рекомендації щодо прискорення процесу цифровізації ЖКГ у територіальних громадах. Запропоновано комплекс заходів, спрямованих на розвиток цифрових компетентностей, покращення технічної інфраструктури, оптимізацію управлінських процесів та створення єдиних цифрових платформ для громад. Впровадження цих рішень сприятиме підвищенню рівня цифровізації територіальних громад, покращенню якості комунальних послуг та зростанню довіри громадян до місцевої влади. Таким чином, цифровізація ЖКГ є ключовим елементом модернізації територіальних громад та забезпечення їх сталого розвитку в умовах цифрової епохи.