Koncept mrežnega pomenskega slovarja slovenskih besed - Jure Zupan (Jezik in Slovstvo)
Prispevek predstavlja možnost povezav in pregledovanja besed po pomenih, ki v tiskanih slovarjih ni možna. Opisane so prednosti in možnosti, ki jih nudi tako organiziran slovar in predstavljena je delovna verzija mrežno urejenega slovarja slovenskih besed v računalniško dostopni obliki. Namen predstavljenega mrežnega slovarja je uporabniku ponuditi informacije o posameznih besedah ne le v smislu lematizacije (slovarskega gesla, v katerem je navedena besedna vrsta obravnavane besede ampak tudi pomensko povezane besede širšega in ožjega pomena. V opisani delovni verziji je v pomensko mrežo urejenih nekaj nad 5000 besed, večinoma samostalnikov. Delovna verzija je na voljo uporabnikom na zgoščenki, ki jo zainteresirani bralci lahko dobijo od avtorja na njegovem naslovu.