Değişen Bîigi Ortamının Danışma Hizmetine Etkisi - Nazan Özenç Uçak (Türk Kütüphaneciliği)
Danışma hizmeti, ortaya çıkışından bu yana aynı temel felsefeye dayanmasına rağmen özellikle son yıllarda hizmetin kapsamı ve sunumu, hızlı bir değişime uğramıştır. Bu değişimi yaratan temel unsurlar, bilgi ortamının değişmesi ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişim; İnternet ve Web kullanımı; kullanıcı özellikleri ve beklentilerinin değişmesi; eğitim ortamının değişmesi ve kullanıcının eğitim ihtiyacının artması olarak dört başlık altında değerlendirilebilir. Makalede bu değişim sonucunda danışma hizmetinin yeniden yapılandırılması, hizmetlerin elektronik ortam üzerinden sunumunun yaygınlaşmasının önemi ve danışma kütüphanecisinin değişen rolü üzerinde durulmaktadır.