Удосконалення підходів щодо прогнозування пошкоджень озброєння та військової техніки зенітних ракетних військ від впливу ударної дії засобу ураження - Запара Д.М.; Бровко М.Б.; Старцев В.В.; Бортновський С.А. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розглядається обґрунтування підходів щодо прогнозування очікуваних пошкоджень озброєння та військової техніки зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України від впливу ударної дії засобу ураження. Якісним показником прогнозування рівня пошкоджень зразка ОВТ ЗРВ обрана ознака ступеню його пошкоджень. Критерієм визначення ступеню пошкоджень зразка ОВТ ЗРВ від впливу ударної дії засобів ураження є кількість засобів ураження, які влучили. Розрахунок імовірності отримання пошкоджень структурним елементом зразка ОВТ від ударної дії засобів ураження проведений з урахуванням інженерного обладнання позицій.