Hatás-ellenhatás: avagy a társadalomra veszélyesség mint változó - Ádám Szemán (Belügyi Szemle)
Cél: Ezen tanulmánnyal a szerző elsősorban nem az egyes jogszabályváltozások bemutatását, azok kimerítő felsorolását, illetve részletes elemzését tűzte ki célul, azonban a tanulmány témája vonatkozásában nem hanyagolhatók el a különböző jogszabályi rendelkezések részbeni ismertetése, melynek révén a szerző az összefüggést keresi változó világunk nagy társadalmi hatással bíró eseményei, illetve büntetőjogi szabályozásunkban és az egyes cselekmények társadalomra veszélyességében bekövetkező változások között.